Hur klarar man ett nationellt prov?!

Provtid 150 minuter!!!

Den längsta provtiden som eleverna har i grundskolan. Huuu, vad länge!!!

Här kommer några tips på hur hålla hjärnan igång eller göra en omstart eller mota bort provångesten, hjärnsläppet:Solroskärnor att tugga på, gott och nyttigt. Testa solrosfrön! Det får dig att orka bättre.Det röda äpplet, kunskapens frukt, en tugga, två tuggor och ditt hjärnsläpp lättar. Du blir på bättre humör. Kommer av dig från stilleståndet.Tuggummit funkar på samma vis som att tugga på äpplet. Man får bara vara lite varsam. Visst kvicknar man till av socker men för mycket godis kan ha motsatt effekt så att man segar till. Förklara det den som kan ;) Har visst någonting med ämnesomsättning, blodsockerhalt och insulin att göra.

Som en liten överraskningpresent från fröknarna till varje elev på bänkarna vid sidan av provpapperet när eleverna kommer in i skrivsalen funkar också stärkande för eleven. Tipset fick vi av vår kollega Elinor.Det här tror jag skarpt på.
En skateboard tänker du. Vad gör den för nytta på ett prov?!
Inte vet jag vad ägaren tänkte på.
Jag bara tänker att små saker som man tycker om får en att tänka på något gott, tryggt, får en att må bra mitt i en tuff prestation. Så tips till dig när du gör prov nästa gång. Ta med något litet som gör dig glad :)

Med dessa små knep säkrar du upp så att du kan rabbla allt det där som du har pluggat in, analysera fall, koppla ihop olika fakta och händelser, argumentera och så vidare.

Lycka till med alla knep i framtiden! önskar Mervi och EmelieKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0